Ontspanning op de werkvloer

,

Stress op het werk leidt tot ziekte en uitval. Burn-out is een groeiend ziektebeeld waar stress een enorme factor in speelt. Het aanbieden van een gezonde lunch, stoelmassages, een zomerbarbecue en bedrijfsuitjes dragen tot op zekere hoogte bij aan de medewerkerstevredenheid. Er is echter een constante factor nodig voor positieve resultaten op lange termijn. De werkomgeving, en met name het interieur en de indeling van ruimtes zijn sfeerbepalend en biedt kansen voor een gezond bedrijf.

 

“Medewerkers brengen vele uren door op dezelfde plek. Traditionele kantoorinrichtingen bieden onvoldoende bewegingsruimte. Net als thuis mag een kantoor aangenaam voelen.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Blog2Foto2.jpg

Relevante trends

Uit Holland combineert moderne technieken en design voor een gezonde werkomgeving die past bij deze tijd. Ontspanning op het werk is belangrijk. De snelheid waarmee we communiceren en onszelf verplaatsen biedt kansen, maar ook valkuilen. Een productieve en aangename werkomgeving zorgt voor een gezond personeelsbestand. Mogelijkheden voor ontspanning na of naast het werk zijn er voldoende. Uit Holland heeft kennis van de markt en trends om een gezonde werkomgeving te ontwerpen. Manieren om medewerkers meer te laten bewegen kan al met een aantrekkelijke ruimte met flexwerkplekken, voorzien van zit-sta bureaus en ergonomische oplossingen. Mindfulness speelt hierin ook een grote rol. Yoga- en meditatieruimtes zijn een mooi voorbeeld.

Ontspanning op het werk

Voor ontspanning zijn er voldoende mogelijkheden binnen de werkomgeving en hoeft er niet altijd buiten kantoor te worden gezocht. Iedereen heeft een ander idee van ontspanning. De één ontspant meer met een loungeplek en goede koffie en de ander wil actief bezig zijn als afwisseling van de dagelijkse werkzaamheden. Uit Holland denk graag mee in de mogelijkheden en zal de wensen incorporeren in een persoonlijk ontwerp dat bijdraagt aan de vitale werkomgeving. Enkele elementen toevoegen aan een interieur kan al het verschil maken. Herinrichten of een volledig nieuwe inrichting behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.