Het juiste licht

,

Licht is zo vanzelfsprekend op de werkvloer dat hier soms niet goed over nagedacht wordt. Licht doet veel meer dan alleen bijdragen aan goed zicht tijdens het werken. De sfeer en rust zijn namelijk ook grotendeels afhankelijk van goede verlichting. Kunstlicht heeft weer andere effecten dan daglicht. Uit Holland heeft de kennis in huis voor een passend lichtplan binnen elke gewenste ruimte. Ook de installatie van de verlichting wordt door onze lichtexpert uitgevoerd.

“Juiste verlichting op de werkplek draagt bij aan het humeur en de productiviteit van medewerkers. Meer zakelijke voordelen zijn energiebesparing en het ontvangen van subsidie.”

Efficiënte verlichting

Kantoorverlichting kiezen is niet zomaar gedaan. Vele factoren zijn afhankelijk van de selectie die echt bijdraagt aan een gezonde werkomgeving. Lichtlijnen, onderhoud, functie en bijvoorbeeld de hoeveelheid daglicht zijn bepalende factoren voor de juiste keuze. Uit Holland adviseert, ontwerpt en installeert. Van lichtplan tot de keuze in armaturen en de plaatsing. Een interieur is namelijk niet compleet zonder verlichting. Het efficiënt verlichten van een kantoor vraagt om een vakkundige aanpak. Een effectieve lichtberekening is gebaseerd op de hoogte van ruimtes, obstakels en bestaande lichtlijnen. Pas dan kan een duidelijk beeld worden gegeven van de lichtopbrengst.

Passend lichtplan

Tegenwoordig wordt veel ledverlichting toegepast. Ledlampen zijn energiezuinig en besparen al gauw 80-90% energie ten opzichte van traditionele gloeilampen. Uit Holland beschikt over de juiste kennis en heeft veel ervaring op het gebied van kantoorverlichting. In de praktijk zien we dat de hoeveelheid licht in een werkomgeving vaak goed is, maar de verdeling of plaatsing van het licht niet. Een goede verdeling en plaatsing maakt het verschil ten aanzien van een goed of matig lichtplan. In een slimme werkomgeving is licht een belangrijk onderdeel. Licht heeft namelijk een directe invloed op de hersenen en gezondheid. Medewerkers zijn productiever en hebben minder last van energiedips.