Groene werkomgeving

,

Kantoortuinen zijn in opmars. Bijna letterlijk. Groen is namelijk bevorderlijk voor de productiviteit en sfeer binnen de werkomgeving. Waren we in en rond onze woningen al aan de slag met meer groen, nu is het ook tijd voor een groen kantoor. Planten op kantoor, natuurlijke materialen en patronen uit de natuur hebben de voorkeur in dit concept. Zomaar een paar planten neerzetten is niet voldoende. Deze elementen vormen samen één geheel en een juiste indeling is belangrijk voor het resultaat.

“Uit Holland ontwerpt en realiseert groene interieurconcepten voor de werkomgeving. Uitzicht op groen tijdens het werken is stressverlagend en stimuleert creativiteit en productiviteit.”

Groen, groener, groenst

Een groene omgeving is dus niet alleen weggelegd voor woningen en horecazaken. De ‘urban jungle’ trend werd wel al eerder geadopteerd in deze omgevingen. Nu zijn de kantoren aan de beurt om de voordelen te ervaren van groen. Planten zijn een goede keuze in het realiseren van een groen concept. Het toepassen van natuurlijke materialen in meubels, vloeren en wanden is een andere manier het creëren van een groene werkomgeving. Maar ook het gebruik van patronen uit de natuur in deze elementen is mogelijk. Uit Holland denkt mee in de rol van interieurbouwer en ziet elk nieuw project als een kans om een persoonlijk ontwerp te realiseren. Mensen zijn graag in de natuur. De verbinding met de natuur nabootsen is complex, maar niet onmogelijk.

Functioneel groen

Op basis van de wensen en eisen worden de juiste elementen geselecteerd en samengevoegd tot één geheel. Uit Holland erkent de voordelen van functioneel groen binnen de werkomgeving. Planten op kantoor, groene wanden en decoratieve bloemstukken hebben een bewezen positief effect op de productiviteit en creativiteit van medewerkers. Het moet uiteraard wel passen bij de filosofie en identiteit van het bedrijf. De plaatsing van deze elementen vraagt om strategie en zorgvuldigheid. Een taak die Uit Holland graag op zich neemt.