Uit Holland ambassadeur van Cellx producten

Uit Holland is als stand- en interieurbouwbedrijf in een vroeg stadium betrokken geweest bij de ontwikkeling en het testen van Cellx producten, bestaande uit brandwerend en verstevigd karton. Het nieuwe materiaal is licht, sterk, uitstekend recyclebaar en heeft veel toepassingsmogelijkheden voor onder andere de stand- en interieurbouw. De materialen zijn inmiddels klaar voor levering en het uitrollen gaat beginnen. Gezien de vele voordelen en de huidige kennis is het een materiaal waar we op korte termijn mee willen werken in onze projecten. Het materiaal is niet alleen licht in gewicht, maar is ook enorm duurzaam en brandwerend. Ideaal voor bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en MVO. Uit Holland denkt mee over de toepassingen voor de branche. Niet geheel onbelangrijk is dat de producten van Cellx voldoen aan de beursnormen op het gebied van brandveiligheid.

Ideaal toepasbaar in stand- en interieurbouw

Cellx heeft een uniek productieproces ontwikkeld waarmee karton brandwerend en extra stevig wordt. Het innovatieve materiaal kan temperaturen doorstaan van 1000 graden Celsius. De brandwerende panelen van karton zijn zeer geschikt voor stand- en interieurbouw. Licht, sterk, te bewerken met HPL en ook nog eens makkelijk printbaar. Dat komt goed van pas voor bijvoorbeeld displays en signing in winkels en op beurzen.
Cellx biedt een duurzaam alternatief voor vele andere brandwerende materialen. Karton kan maar liefst zeven keer opnieuw worden gebruikt en het product bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Het tast het milieu niet aan en is zelfs biologisch afbreekbaar.

Cellx internationaal op de kaart

Cellx is gevestigd in Middelstum, Groningen. De kantoorinrichting is zoveel mogelijk voorzien van Cellx. Bureaus en tafels, maar ook volledige plafonds en wanden bestaan uit het gerecyclede materiaal. De producten gaan wereldwijd geleverd worden. Certificeringen voor brandwerendheid voor Europa en Noord-Amerika zijn al rond en de eerste internationale overeenkomsten zijn al afgesloten.